Girişimsel Radyoloji Prosedürlerinin En Yaygın 7 Türü. Yazan: Richard Branham 16 Ekim 2021,

22.10.2021 15:33

Girişimsel Radyoloji Prosedürlerinin En Yaygın 7 Türü

Yazan: Richard Branham 16 Ekim 2021, Blog 0

https://www.seekerstime.com/top-7-common-types-of-interventional-radiology-procedures/

Girişimsel Radyoloji Prosedürlerinin En Yaygın 7 Türü

Girişimsel radyoloji, kronik durumların tanı ve tedavisi için minimal invaziv prosedürleri gerçekleştirmek için MRI, CT taraması, X-ışınları ve ultrason gibi tıbbi görüntülemenin kullanımını ifade eder. Varis, miyom, anevrizma ve bacak ülseri gibi bu kronik problemler, günlük yaşam aktivitelerinizi etkileyen zayıflatıcı ağrılara neden olabilir. Houston girişimsel radyoloji kliniği, daha az ağrı, daha kısa iyileşme süresi, daha az ağrı ve daha düşük komplikasyon riskleri ile daha iyi sonuçlara sahip minimal invaziv girişimsel radyoloji prosedürleri sunmaktadır.

Biyopsiler

Alate Health'deki girişimsel radyoloji uzmanlarından oluşan bir ekip, hastalığınızı teşhis etmek için etkilenen bölgeden doku veya hücrenizin bir örneğini çıkarabilir. Aşağıdaki biyopsi türü, kanserli hücreleri kanserli olmayan hücrelerden ayırmaya yardımcı olur.

Kemik iliği biyopsisi: Kanser hücrelerinin yayılmasını kontrol etmek ve lösemi, anemi, lenfoma ve enfeksiyon gibi durumları belirlemek için kalça kemiğinize uzun iğneler sokulur.

Endoskopik biyopsi: Akciğer, kolon ve mesaneden numune almak için esnek araçlar kullanır.

İğne biyopsisi: Hastalığın test edilmesi için deri örneklerinin alınması için kullanılır.

Deri biyopsisi: Deriden döküntü ve lezyon örnekleri toplamak için kullanılır

Cerrahi biyopsi: Karında aort yakınındaki tümörler gibi erişilemeyen alanlardan numune almak için kullanılır.

Radyofrekans ablasyonu

Sırt, boyun, diz, bacak, pelvik ve periferik sinirlerdeki ağrı iletimini durdurmak için ısı kullanan, cerrahi olmayan ve minimal invaziv bir işlemdir. Radyofrekans dalgaları siniri yakar, ağrıyı iletir, böylece beyne ağrı iletim sinyallerini ortadan kaldırır. Omurga artriti, nöroma, sakroiliit ve nevrit gibi kronik durumları tedavi etmek için kullanılır.

Embolizasyon

Şiddetli ağrıya neden olmalarını engellemek için tıkaç malzemesini kan damarlarına yerleştirmek için bir kateter kullanır. Burun kanaması, travma ve kafa içi kanamalardan dolayı devam eden kanamayı durdurmak ve ameliyat için miyomları küçültmek için kullanılır.

Rahim fibroid embolizasyonu, ağır adet kanamasına ve miyom tümör ağrısına neden olan kan damarlarını tıkamak için kullanılır.

Öte yandan prostat arter embolizasyonu, erkeklerde prostat bezinin kanserli olmayan büyümesini tedavi etmeye yardımcı olur.

Pulmoner emboli, akciğerlerde kan pıhtılarını önlemek için kullanılır.

Tromboliz

Kan akışını iyileştirmek ve doku ve organ hasarını önlemek için kan damarlarındaki zararlı kan pıhtılarının çözülmesini içeren bir tedavidir. Şiddetli kalp krizi ve iskemik inme semptomlarını hafifletmek için kullanılır.

Kullanılan yaygın trombolitik ajanlar TNKase, striptiz, Reta vazo ve Eminase'dir.

Stentleme

Stent, vücudunuzdaki daralmış kan damarlarını tedavi etmek için kullanılan küçük ve genişleyebilen bir tüptür. Koroner stentler ve perkütan koroner müdahaleler, kalp krizini, kronik göğüs ağrısını ve açık daralmış arterleri hafifletmeye ve tedavi etmeye yardımcı olur.

Anjiyoplasti

Kalp çevresindeki tıkanmış ve daralmış damarları açmak için kullanılan tıbbi bir işlemdir. Plak oluşumunun yırtılmasına, kolesterolün kan damarlarına dökülmesine, daralma ve tıkanmaya neden olma potansiyeline sahip olan koroner arter hastalıkları, kalp krizi ve aterosklerozun önlenmesine yardımcı olur.

Bugün bir girişimsel radyologa danışın.

Girişimsel radyoloji prosedürleri, geleneksel ameliyatlardan farklı olarak genellikle daha az ağrılı, daha az riskli ve daha az karmaşıktır. Görünümünüzü etkileyebilecek veya dayanılmaz ağrıya neden olabilecek varisli damarlar gibi kronik rahatsızlıklarınız varsa, Houston, Teksas'taki Alate Health'de bir girişimsel radyoloji uzmanına gidin ve durumunuzdan kurtulacak prosedürü alın.

Orijinali için tıklayın:

https://www.seekerstime.com/top-7-common-types-of-interventional-radiology-procedures/

 

Geri